Revizyon burun ameliyatı nedir?
Estetik burun ameliyatı sonrasında estetik olarak ya da nefes almayla ilgili tatmin edici sonuç elde edilemediği durumlarda revizyon (düzeltme) burun ameliyatları gündeme gelir. Gerçekleştirilen ilk operasyon sonrasında sorun yaşayan ya da beklentisi gerçekleşmeyen kişi, doğal olarak ümitsizliğe kapılıp, istediği burun görüntüsüne hiç kavuşamayacağını ya da burnunun artık düzeltilemeyeceğini düşünmeye başlar. Ameliyat sonrasında kişi bir an önce sonucu görmek istediğinden sabırsız olacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki; burun ameliyatları sonrasındaki iyileşme süreci uzun ve sabır gerektiren bir süreçtir. Ameliyat sonrasında erken dönemde karamsarlığa kapılmamalı ve sabırla süreç beklenmelidir. Acil bir durum olmadığında revizyon cerrahisi için en az 6 ay, eğer beklenebiliyorsa bir yıl beklenmelidir.
Revizyon burun ameliyatının birinci ameliyattan farkı nedir?
Revizyon burun ameliyatı, birinci ameliyattan daha çok bilgi, deneyim ve planlama gerektiren zor bir operasyondur. İlk ameliyat sırasında beklentiyi karşılamayan bir sonuç elde edildiğinde revizyon burun ameliyatı gündeme gelebilir. Bazen küçük rötuş gerektiren durumlar olabileceği gibi, kimi zaman da burnun tamamının yeniden onarılması ya da yapılandırılması gerekli görülebilir. İlk ameliyatı yapan doktorun burun cerrahisi konusundaki bilgi ve becerisi sonraki ameliyatlarda karşılaşılabilecek zorlukları belirleyecek ana faktörlerden biridir. İlk ameliyat öncesindeki burnun durumu, kişinin cilt yapısı ve iyileşme sürecinde karşılaşılabilecek sorunlar revizyon ameliyatlarına ihtiyaç duyulmasına yol açabilir.
Revizyon burun ameliyatı benim için daha mı zor olacak?
Sizin için revizyon burun estetik ameliyatı birinci ameliyattan daha zor değildir. Bu ameliyatın zorluğu daha çok ameliyatı yapacak cerrah içindir. Ancak burun içerisinde yeterli kıkırdak dokunun olmadığı durumlarda kulak ya da kaburga kıkırdağı alınırsa sizin için ikinci bir yara bölgesi olacaktır.
Görüntü olarak ne kadar kötü olsa da, hiç ameliyat olmamış bir burun doğal anatomik yapıları müdahale görmediğinden cerrah açısından çok daha kolay şekillendirilebilir ve ameliyat öncesinde iç yapısı çok daha kolay tahmin edilebilir. Daha önce ameliyat olmuş bir burunda burnu şekillendirmek için kullandığımız burun orta duvarındaki kıkırdak doku kullanılmış ve burun anatomik oluşumları şekil değiştirmiştir.
İlk ameliyatımda istediğim sonucu alamamıştım, şimdi istediğim görüntüye kavuşacak mıyım?
Tıpkı ilk defa burun ameliyatı olacak hastalarımıza yaptığımız gibi revizyon burun ameliyatı yapacağımız hastalarımıza da ilk olarak yüz analizi ve uygun burun planlaması yaparız. Ancak ilk ameliyattan farklı olarak revizyon burun ameliyatı için mevcut burnun durumu elde edilecek sonuç ve beklenti açısından daha da önemlidir. Revizyon burun ameliyatı öncesinde özellikle bu ameliyatı gerçekleştirecek olan doktorun revizyon burunlarda ne kadar deneyimi olup olmadığının araştırılması gerekmekte ve iyileşme sürecinin tıpkı ilk ameliyattaki gibi hatta daha uzun sürebileceği bilinmelidir. Bazen ikinci, üçüncü ve hatta dördüncü ameliyatınızı olacak bile olsanız, beklentilerin doğru dile getirilmesi, uzman cerrah seçimi ve doğru cerrahi tekniklerle her zaman daha iyi sonuç için şansınız vardır.
İlk ameliyatta doku kaybı oluşmuştu, peki şimdi ne olacak?
İlk burun ameliyatı sonrasında meydana gelen doku kayıpları kendi kulağınız ya da kaburganızdan alacağımız kıkırdak ile tamir edilir. Bu işlem sonrasında kulakta herhangi bir şekil bozukluğu oluşmaz. Kaburga almak için ise meme altındaki kıvrıma yara izi saklanarak en iyi estetik sonuç elde edilir.
Revizyon ameliyatından sonra iyileşme süreci nasıldır?
Revizyon ameliyatlarında iyileşme süreci ilk ameliyatınızınkinden biraz daha uzun sürebilir. Dokular ilk ameliyata bağlı olarak daha yapışık olduğundan cerrahi uygulama daha zorlu olacaktır. Ayrıca kulak ya da kaburga kıkırdaklarının yeni yerlerindeki beslenme ve uyum süreci burundaki şişliğin biraz daha uzun sürede geçmesine yol açabilir.
[…] Revizyon Burun Estetiği […]