Revi̇zyon Burun Ameli̇yati / Revi̇zyon Ri̇noplasti̇

Revi̇zyon Burun Ameli̇yati / Revi̇zyon Ri̇noplasti̇

Revizyon burun ameliyatı / Revizyon Rinoplasti

Revizyon Burun Ameliyatının Önemi ve Kimlere Gerekir?

Revizyon burun ameliyatı, estetik veya fonksiyonel nedenlerle yapılan ilk burun operasyonlarından sonra beklenen sonuçların elde edilememesi halinde başvurulan bir düzeltme prosedürüdür. Bu tür bir ameliyat, öncelikle nefes alma problemleri olan veya estetik açıdan daha tatmin edici bir görünüme ulaşmak isteyen hastalar için önerilir. Operasyon sonrası iyileşme süreci sabır gerektirdiğinden, revizyon ameliyatlarına karar vermeden önce gerekli zamanın verilmesi önem taşır; acil bir durum yoksa, en az 6 ay ,mümkünse 1 yıl beklenmesi önerilir.

İlk Ameliyat ve Revizyon Ameliyatının Arasındaki Farklar

Revizyon burun ameliyatları, birinci ameliyata kıyasla daha fazla bilgi, deneyim ve planlama gerektirir. İlk operasyonun yeterince başarılı olmaması durumunda revizyon ameliyatının gündeme gelmesi muhtemeldir. Bazen küçük rötuş gerektiren durumlar olabileceği gibi, kimi zaman da burnun tamamının yeniden onarılması ya da yapılandırılması gerekli görülebilir ve bu süreç, ilk operasyonu gerçekleştiren cerrahın becerilerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. İlk operasyon öncesi burun yapısı, kişinin cilt özellikleri ve iyileşme sürecindeki potansiyel sorunlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Revizyon Burun Ameliyatı İlk Ameliyattan Daha Zor Mu Olacak?

Hasta için revizyon burun estetik ameliyatı birinci ameliyattan daha zor değildir. Revizyon ameliyatının zorluğu, daha çok ameliyatı yapacak cerrahı ilgilendiren bir noktadır. Ancak burun içerisinde yeterli kıkırdak dokunun olmadığı durumlarda kulak ya da kaburga kıkırdağı alındığı durumlarda hasta için ikinci bir yara bölgesi olacaktır.
Hiç ameliyat olmamış bir burun, görüntü olarak ne kadar kötü olsa da, doğal anatomik yapılarına müdahale edilmediği için cerrah açısından çok daha kolay şekillendirilebilir ve ameliyat öncesinde iç yapısı çok daha kolay tahmin edilebilir bir burundur. Daha önce ameliyat olmuş bir burunda ise  burnu şekillendirmek için kullandığımız burun orta duvarındaki kıkırdak doku(septum) kullanılmış ve burun anatomik oluşumları şekil değiştirmiştir.

İlk Ameliyatımda İstediğim Sonucu Alamamıştım, Şimdi İstediğim Görüntüye Kavuşacak Mıyım?

İlk defa burun ameliyatı olacak hastalarımıza yaptığımız gibi revizyon burun ameliyatı yapacağımız hastalarımıza da ilk olarak yüz analizi ve uygun burun planlaması yapılmaktadır. Ancak ilk ameliyattan farklı olarak, revizyon burun ameliyatı için mevcut burnun durumu, elde edilecek sonuç ve beklenti açısından daha önemlidir. Bu süreç, mevcut durumun değerlendirilmesi ve beklentilerin gerçekçi bir şekilde ifade edilmesini gerektirir. Ameliyatı gerçekleştirecek cerrahın bu alandaki deneyimi büyük önem taşır ve iyileşme sürecinin ilk operasyona göre daha uzun sürebileceği akılda tutulmalıdır. Doğru cerrahi teknikler ve uzman cerrah seçimiyle, hastalar genellikle arzu ettikleri sonuca ulaşabilirler.

İlk Ameliyat Sonrası Doku Kaybı ve Revizyon İşlemi

Eğer ilk ameliyat sonrasında doku kaybı yaşanmışsa, revizyon işlemi sırasında bu kayıplar hastanın kendi kulağından veya kaburgasından alınan kıkırdak dokusu ile onarılır. Bu işlem sonrasında kulakta veya kaburgada şekil bozukluğu oluşmaz. Kaburgadan kıkırdak almak için meme altındaki kıvrıma yara izi saklanarak en iyi estetik sonuç elde edilir.

Revizyon Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme SüreciRevizyon burun ameliyatlarında, iyileşme süreci genellikle ilk operasyona kıyasla daha uzun sürebilir. Cerrahi müdahale daha karmaşık olduğundan ve kıkırdak dokularının yeni yerlerine uyum sağlama süreci daha fazla zaman alabilir. Hastaların, özellikle şişlik ve iyileşme ile ilgili olarak sabırlı olmaları ve sürecin tamamlanması için gerekli zamanı vermelidirler.

Comments are closed.